Het Keurmerk KinderVakanties helpt om de kwaliteit van de vakantiekampen te verbeteren en aantoonbaar te maken.

Tijdens de bijeenkomst op 29 januari jl, is onder andere gesproken over de huidige criteria van het Keurmerk KinderVakanties. Het komend jaar zal het Steunpunt KinderVakanties deze criteria verder doorontwikkelen en verfijnen.

Dit project zal worden geco├â┬Ârdineerd door de daarvoor nog in te richten commissie en werkgroep. Dit jaar starten we ook weer met de keuringen op basis van de huidige criteria. De keuringen worden uitgevoerd in een vakantiekamp “in werking”. Daarom wordt het volgende tijdschema aangehouden.

Aanmelden voor het VakantieKeurmerk (verlengde termijnen):

– uiterlijk 1 juli: aanvraag indienen

– uiterlijk 15 juli: aanmelden activiteiten

– juli t/m augustus: keuringen uitvoeren

– uiterlijk 1 november: certificatie-advies naar Steunpunt KinderVakanties

– uiterlijk 15 december: beslissing over keurmerkverlening

De looptijd van het Certificaat is 3 jaar, ingaande de eerste januari na de audit. Na toekenning van het keurmerk wordt in de twee volgende zomers een controle uitgevoerd. Als de keurmerkhouder de geldigheidsduur wil verlengen, wordt in de derde zomer een herkeuring uitgevoerd.

De actuele criteria, het aanvraag- en aanmeldingsformulier, de documentenlijst, en de keuringsprocedure kunnen worden aangevraagd via info@steunpuntkindervakanties.nl. Hier kunt u ook terecht voor meer informatie.

Organisaties met een bestaand Jantje Beton VakantieKeurmerk

Momenteel hebben 5 organisaties het Vakantiekeurmerk toegekend gekregen, Dit zijn YMCA, OKEE vakantiekampen, Stichting HEPPIE, Stichting Vakantiekind, en Vakantieland Almere. Momenteel zijn verschillende aanvragen om het Keurmerk te voeren in behandeling. Organisaties kunnen voor dit jaar een aanvraag indienen om voor het keurmerk in aanmerking te komen tot 1 juli a.s. na deze datum enkel in overleg met het Steunpunt.

Voor overige vragen over het Keurmerk KinderVakanties kunt u contact opnemen met info@steunpuntkindervakanties.nl.