Toegang tot de gratis e-learning voor vrijwilligers “Zorgen over een kind, en nu?”
Je doet vrijwilligerswerk met kinderen. Als vrijwilliger kun je het vermoeden hebben dat er iets aan de hand is. Wat doe je dan? In Nederland zijn ieder jaar 119.000 kinderen thuis niet veilig. Zij krijgen weinig aandacht en liefde, worden geslagen, misbruikt of zijn getuige van geweld. Wat kan je doen als je tijdens een vakantiekamp signalen krijgt dat er iets aan de hand is thuis? Daarover gaat deze cursus. • Je leert signalen herkennen als er iets mis is • Je leert wat je dan kunt doen • Je leert hoe je een kind steunt Alle vrijwilligers kunnen naar www.augeo.nl/vrijwilligers om de online cursus kosteloos te volgen. Zij kunnen klikken op ‘start met de cursus’ zich registreren en de e-learning doen. Thuis, of tijdens een gezamenlijke bijeenkomst rond het kamp. Je kan de cursus inbouwen in je eigen voorbereidingen op het komende kampseizoen. Het Steunpunt Kindervakanties heeft meegewerkt aan de totstandkoming van deze cursus. De cursus is het afgelopen jaar geëvalueerd. Bijna 700 vrijwilliger hebben meegedaan aan de cursus, die een waardering kreeg van 7,8. Doe er je voordeel mee!