Wat te doen met de herfstkampen?

Nieuwe Corona-maatregelen zijn afgekondigd, en de kans dat deze de komende tijd nog verder worden aangescherpt is realistisch. In de zomer was een afname van het aantal besmettingen zichtbaar, nu een toename. Het is de verantwoordelijkheid van organisaties zelf, om de richtlijnen en regels te vertalen, en te beslissen of de kampen door kunnen gaan.

Het Zomerkamp-protocol blijft gelden, maar de aanvullende regels vanuit de overheid zijn veranderd. De interpretatie van de regels en verordeningen stelt en organisaties én gemeenten echter voor lastige dilemma’s. Wanneer de 1,5 m hanteren vanaf 12+? Wanneer wel of geen mondkapjes? Wanneer valt een organisatie onder de uitzonderingen? De verordeningen kunnen verschillen per veiligheidsregio. In geval van twijfel is het handig om met de desbetreffende regio contact op te nemen.

We hopen uiteraard, dat waar mogelijk activiteiten en kampen door kunnen gaan, maar tegelijk moeten we realistisch zijn, en helaas in sommige gevallen besluiten de kampen te cancelen. Omdat situaties per organisatie en kamp en doelgroep sterk verschilt kunnen we daar vanuit het Steunpunt verder geen algemeen advies over uitbrengen.

zie voor verdere informatie: www.wegaanopzomerkamp.nl

we wensen jullie veelwijsheid toe.

bestuur Steunpunt KV