Op 2 februari organiseert het Steunpunt Kindervakanties weer haar landelijke bijeenkomst, voor alle participanten en geïnteresseerden. De bijeenkomst vindt plaats in Den Dolder, tussen Utrecht en Amersfoort en duurt van ongeveer 13.00 tot 16.30.

Hieronder vind je het programmaProgramma landelijke bijeenkomst Steunpunt Kindervakanties
‘Voor elkaar, met elkaar’

2 februari 2013
Ernst Sillem Hoeve, Den Dolder

13.00 ontvangst

13.05 Welkom door voorzitter, Bart Sprangers

13.20 Introductie ‘voor elkaar, met elkaar’ door Alphons Devilee

14.00 workshops (onder voorbehoud)\
(zie onderaan voor beschrijvingen van de inhoud van de workshops)
•    Keurmerk, makkelijker dan het lijkt!
•    Waar trainen we de vrijwiligers op (discussie)
•    Het vinden van goede & goedkope accommodaties
•    Marketing

15.30 pauze

15.45 Uitwisseling & netwerk

16.30 afsluiting en borrel

Beschrijvingen workshops
•    Keurmerk, makkelijker dan het lijkt!
Een vakantiekeurmerk… Poeh, dat zal wel een hoop (papier)werk zijn. Deze reactie wordt vaak gegeven. Werkelijkheid is echter vaak heel anders. De meeste organisaties hebben vaak 75-85% van de criteria al rond en is het eigenlijk een kwestie van de ‘puntjes op de i’ zetten, in plaats van dat alles nog ontwikkeld moet worden.
In deze workshop wordt er dus praktisch ingegaan op hoe je het keurmerk kan halen. Wil je meedoen, laat dit ook weten aan Jolanda Postma (jolanda@ymcas.nl) zodat ze vast de vragen kan inventariseren, zodat het meeste uit deze workshop wordt gehaald.

•    Waar trainen we de vrijwiligers op (discussie)
Alle organisaties werken met vrijwilligers, maar elke organisatie heeft zo haar eigen punten waar de vrijwilligers op getraind worden. De een traint op praktische zaken zoals spelkennis en kamporganisatie, de ander focust op het gedrag van deelnemers en weer een ander op verantwoordelijkheid en houding. In deze workshop een discussie over de goede en minder goede ervaringen die hieruit komen.

•    Het vinden van goede & goedkope accommodaties
Niet elke accommodatie is geschikt voor een kamp. Soms doordat de locatie zelf erg mooi is, maar onbetaalbaar, een andere keer is de locatie prima, net als de prijs, maar blijkt de kampeerboerderij niets meer dan een tochtige schuur. Toch zijn op diverse plaatsen in Nederland juweeltjes van kamplocaties verstopt, die ook nog eens goed betaalbaar zijn. Alphons Devilee neemt je mee in de zoektocht.

•    Marketing
Marketing klinkt voor sommige vrijwilligersorganisaties als ‘een-ver-van-mijn-bed-show’. Toch is de basis makkelijker dan het lijkt. In deze workshop hoe je dit met vrijwilligers eenvoudig kan organiseren. (Deze workshop is echt nog onder voorbehoud, afhankelijk van het vinden van een trainer.)

: