Op 6 februari organiseert het Steunpunt KinderVakanties weer haar jaarlijkse landelijke dag. De dag wordt dit jaar gehouden in een accommodatie van de Paasheuvelgroep in Austerlitz (link). De dag begint om 11.00 en duurt ongeveer tot 17.30.

Voor participanten van het steunpunt zijn er tot twee deelnemer geen kosten aan verbonden om aanwezig te zijn. Bij meer dan twee deelnemers of niet-participanten kost de dag 25 euro per persoon.

Aanmelden kan door een mailtje te sturen naar info@steunpuntkindervakanties.nl.

Programma:

10.45 zaal open
11.00 welkom
11.05 terugblik SKV (Bart Sprangers)
11.20 vooruitblik en ontwikkelingen SKV (Jitske Heeg)
11.40 uitreiken nieuwe keurmerken
11.45 jongerentrends in het vrijwilligerswerk (Marjolein de Jong)

Hoe zorg je ervoor dat jongeren zich inzetten als vrijwilliger? Wat is daarbij voor jongeren belangrijk? Het lijkt soms alsof jongeren maar moeilijk te motiveren zijn voor vrijwilligerswerk. Echter, dit hoeft helemaal niet zo te zijn. Marjolein daagt je uit om door de ogen van jongeren naar vrijwilligerswerk te kijken en te ervaren wat voor jongeren belangrijk is om aan de slag te gaan.

13.00 lunch
14.00 workshops

De kracht van creativiteit (Mirjam van Klink)
Om creatief te kunnen zijn moet je buiten de gebaande paden treden, grenzen opzoeken en je verbeelding laten spreken. In deze workshop ga je aan de slag met een aantal werkvormen om je creativiteit los te maken. Deze concrete werkvormen kun je toepassen in je eigen (werk-)omgeving en zo nieuwe en ongebruikelijke oplossingen voor bestaande problemen vinden, nieuwe werkwijzen vinden en/of manieren om originele ideeën en innovatie vorm te geven.

In gesprek over het Keurmerk (Doeko de Vries)
Het keurmerk bestaat nu een aantal jaar, en de commissie die de inhoud van het keurmerk bepaald, wil graag in gesprek met de keurmerkhouders, of potentiele keurmerkhouders, of ze op de juiste weg zijn. Of over de verwachtingen m.b.t. het keurmerk.

15.15 pauze
15.30 workshops

Het evalueren van zomerkampen (Gerrit Corbijn)
Zomerkampen begeleiden is natuurlijk super leuk, al gaat er natuurlijk wel eens een kleinigheid mis. En daarom evalueer je dan naderhand hoe het seizoen verlopen is. Soms blijkt echter dat de evaluatie niet volledig is, en er onderdelen missen. En dat merk je dan pas volgend seizoen.

In gesprek met bestuur (Jitkse Heeg)
Nieuwe bestuursleden bij het Steunpunt KinderVakanties, met nieuwe plannen om verder te bouwen aan het Steunpunt. Ze vertellen je graag wat deze plannen zijn, maar zijn eigenlijk nog veel benieuwder wat de verwachtingen van de achterban zijn.

16.45 netwerkborrel
17.30 einde