Na het succes van de eerste editie in 2014, organiseert het Jeugdvakantieloket in samenwerking met het Steunpunt KinderVakanties in 2016 opnieuw een studiedag. Een dag vol inspirerende workshops voor zowel professionals als bestuurders en vrijwilligers van alle participanten van het Steunpunt Kindervakanties.

De deskundigheid van de vele professionals en vrijwilligers die deze activiteiten en kampen jaarlijks mogelijk maken, vinden het Steunpunt en het Jeugdvakantieloket van groot belang. Zonder al deze inzet waren er niet zoveel mooie activiteiten voor kinderen en jongeren uit kwetsbare situaties in de regio geweest. Vandaar dat we deze studiedag speciaal voor jullie organiseren.

Programma
Op 27 mei bieden wij een uitgebreid programma. Zowel ’s middags als ’s avonds kun je deelnemen aan verschillende workshops zoals het omgaan met social media, doelgericht spelen, fondsenwerving, trends vrijwilligerswerk en evalueren. Hier vind je het programma met een omschrijving van de workshops.
Uiteraard is er deze dag ook volop gelegenheid om elkaar te ontmoeten en kennis uit te wisselen.

•    15:00 uur Inloop
•    15:30 uur Workshopserie 1
•    17:00 uur Gezamenlijk eten
•    18:30 uur Workshopserie 2
•    19:45 uur Workshopserie 3

Workshops
De volgende workshops worden gegeven:

 • Doelgericht Spelen
 • Evalueren
 • Fondsenwerving
 • Gratis VOG
 • Klimaat van aandacht
 • Kwaliteit op kamp
 • Kwaliteit & de rol van het Jeugdvakantieloket
 • Meer vrijwilligers in korte tijd
 • Omgaan met ADHD en Autisme
 • Penningmeester
 • Pesten of plagen
 • Raad en Daad
 • Social Media
 • Sponsoring
 • Teambuildingswerkvormen
 • Trends vrijwilligerswerk
 • Veiligheid en risico

Een meer inhoudelijke beschrijving van elke workshops vindt je hier.

Kosten
Als participant van het Steunpunt KinderVakanties en voor aanvragers van het Jeugdvakantieloket kun je gratis deelnemen aan de studiedag. Andere geïnteresseerden betalen € 25,- p.p. Dit is inclusief de avondmaaltijd en consumpties.

Locatie
Scouting De Rimboejagers, Monsterseweg 8 b, 2553 RL Den Haag

Aanmelden
Ben je enthousiast en wil je deelnemen aan de workshops? Aanmelden kan tot maandag 2 mei 2016 via deze link.

Per organisatie kunnen maximaal 2 personen zich aanmelden. Mocht de organisatie meerdere locaties hebben, zijn meer deelnemers mogelijk.

Graag tot 27 mei!