Lijkt het Keurmerk KinderVakanties onhaalbaar voor jouw organisatie?

Word aspirant Keurmerkhouder!

Organisaties die het Keurmerk KinderVakanties mogen voeren voldoen aantoonbaar aan strenge criteria rond veiligheid, hygiëne en kwaliteit. Zij worden jaarlijks gecontroleerd door een onafhankelijke keuringsinstelling (CIIO) en voldoen aan de hoogste standaards in de branche van kindervakanties. Wanneer we het jou vragen, wil jij dat ook. Veel organisaties kijken echter op tegen de daadwerkelijke keuring.

 

Aspirant Keurmerkhouder

Organisaties die voor het eerst een keurmerk willen aanvragen kunnen dit doen in het reguliere traject van één jaar. Nieuw is dat je ook kan kiezen voor een traject van twee jaar. In het tweejarig traject krijgt de organisatie in het voorbereidingsjaar trainingen aangeboden, kan het al gebruik maken van enkele voordelen en heeft het toegang tot handige documenten. Ook kan het Steunpunt de organisatie koppelen aan een keurmerkhouder ter ondersteuning van de aanvraag. Alles om de drempel zo laag mogelijk te maken!

 

Er wordt gekeken naar jullie behoeften en hoe jullie het beste geholpen kunnen worden in dit traject. Na aanmelding zal er telefonisch contact gezocht worden om dit verder te bespreken.

 

Lage kosten, veel ondersteuning

Het voorbereidingsjaar kost een organisatie alleen de licentiekosten (tussen de 50 en 100 euro), dus nog niet de jaarlijkse keuringskosten.

 

Vanuit het Steunpunt wordt onderzocht of er fondsen zijn die de keuring (mee) willen bekostigen voor vrijwilligersorganisaties. We raden toch wel aan om als vrijwilligersorganisatie zelf een fonds hiervoor aan te schieten. Ook hiermee werken we actief mee om het Keurmerk voor elke organisatie bereikbaar te maken.

 

Aanmelden?

Meer informatie over de aanvraag en de kosten zijn te vinden op www.keurmerkkindervakanties.nl. Op die website zijn ook de aanmeldformulieren te vinden voor beide aanvraagtrajecten.

 

Hoewel de formele deadline om aan te melden 1 maart is, moet je vooral niet overhaast deze beslissing nemen. Je kan je (organisaties) dit jaar nog aanmelden tot 15 april; we hopen dan met de eerste groep Aspirant Keurmerkhouders aan de slag te gaan!

 

Neem gerust contact op!

Heb je vragen of opmerkingen, neem vooral contact met ons op ook voor een oplossing op maat!

We hopen dat we in 2017 nog meer (aspirant)keurmerkhouders mogen verwelkomen met daarbij hopelijk ook jouw organisatie!

 

Hartelijke groet,

 

Jitske Heeg

voorzitter