Nieuwsbrief 12/2015

Het jaar 2015 is voorbij, en iedereen is al weer druk bezig met de voorbereidingen voor 2016. Achter de schermen is het Steunpunt ook actief. In deze nieuwsbrief vind je o.a. informatie over de participantendag van zaterdag 6 januari 2016 in Austerlitz en over het nieuwe bestuur.

Van het bestuur
Het Steunpunt bestaat nu 5 jaar. In die jaren is het Steunpunt uitgegroeid tot een brancheorganisatie met een hoge vertegenwoordigingsgraad, een aanspreekpunt voor politiek en media met een sterk Keurmerk, verzorger van enerverende trainingen en manager van diverse collectieve projecten die alle participanten ten goede zijn gekomen.

Het moment is daar om verder te professionaliseren. Hiervoor is het Steunpunt op zoek gegaan naar nieuwe bestuursleden. We zijn dan ook trots om aan te kondigen dat Jitske Heeg en Peter Pareira per 1 januari het bestuur komen versterken, Alphons Devilee zal echter aftreden. In de komende nieuwsbrief zullen Jitske en Peter zich voorstellen.

Hoewel het Steunpunt met de nieuwe samenstelling, klaar is voor de toekomst, zijn we altijd geïnteresseerd kennis te maken met mensen die het Steunpunt willen ondersteunen en/of (bestuurlijk) versterken. In het bijzonder iemand met ervaring in de marketing, zou een welkome aanvulling zijn.

Participantendag zaterdag 6 februari 2016
Zaterdag 6 februari organiseert het Steunpunt KinderVakanties opnieuw de Landelijke Participantendag. Tijdens deze bijeenkomst zullen we jullie bijpraten over de stand van de branche, ingaan op de laatste ontwikkelingen, is er ruimte om te netwerken en zullen weer enkele trainingen op het programma staan. Heb je ideeën voor een training? Laat het ons weten en we nemen het mee in de voorbereidingen.

De dag zal plaatsvinden in Austerlitz en begint om 11.00 en duurt ongeveer tot 16.30; blokker hem alvast in je agenda!

Het definitieve programma volgt in januari. Reserveer vast je plaats(en) via info@steunpuntkindervakanties.nl.

Zoals gebruikelijk kunnen per aangesloten organisatie 2 personen gratis deelnemen, anderen en extra deelnemers betalen €25,- p.p. Voor een eenvoudige lunch wordt gezorgd.

We hopen je de 6e februari weer te mogen ontmoeten!

Keurmerk KinderVakanties aanvragen voor 1 mei 2016
Afgelopen zomer zijn verschillende organisaties opnieuw bezocht om te kijken of ze voldoen aan de criteria van een goed vakantiekamp. Ondertussen heeft 15% van de aangesloten organisaties het Keurmerk KinderVakanties toegekend gekregen, waarvan Twee-hek Recreatie de meest recente is die het Keurmerk heeft weten te bemachtigen: Henri en team, nogmaals gefeliciteerd!

Heeft jouw organisatie het Keurmerk nog niet? Om mee te doen met de komende keuringsronde, moet je aanvraag voor 1 mei 2016 bij ons binnen zijn. Kijk voor de actuele keurmerkcriteria én de manier om je aan te melden op www.keurmerkkindervakanties.nl

Tijdens de participantendag in februari worden de nieuwe keurmerken uitgereikt.
“Het helpt echt om je organisatie nog verder te verbeteren, als je met het keurmerk gaat werken. Het scherpt je na te denken, over dingen die je automatisch doet.” vertelde een van de organisaties.

VOG-regeling
Vrijwilligersorganisaties die met minderjarigen en/of mensen met een verstandelijke beperking kunnen in aanmerking komen voor de Regeling Gratis Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) van het ministerie van Veiligheid en Justitie. Vrijwilligers van organisaties die tot de regeling zijn toegelaten, kunnen dan gratis een VOG aanvragen. De pilot waar we aan mee hebben gewerkt is omgezet in een definitieve regeling, mede dankzij de inspanningen van het Steunpunt KinderVakanties. Het NOV heeft de uitvoering van de regeling overgenomen; voor meer informatie verwijzen we je graag naar de website www.gratisvog.nl

Agenda:
Zaterdag 6 februari Landelijke Participantendag, met o.a. kennismaking nieuwe bestuursleden, uitreiking Keurmerken KinderVakanties en interessante trainingen.

Iedereen alvast een succesvol 2016 gewenst en we hopen je komend jaar weer te mogen ontmoeten!

Hartelijke groet,

namens het Steunpunt KinderVakanties

SKV logo