Participanten nieuwsflits – Steunpunt KinderVakanties

GONGGAST! Steunpunt opent donderdag 22 augustus de Beurs in Amsterdam!

Naar aanleiding van de berichten op het NOS journaal en de media afgelopen zomer, nodigde de Amsterdamse Beurs het Steunpunt KinderVakanties uit om de beurs te openen; met de traditionele gongslag om 9:00 uur.

Het zomerseizoen is weer voorbij. Het Steunpunt KinderVakanties bedankt hiermee alle duizenden vrijwilligers van participanten die tijdens de vakantie in honderden vakantiekampen zorgden voor prachtige vakantieherinneringen voor tienduizenden kinderen. Het Steunpunt KinderVakanties wil dat ALLE kinderen een goede en veilige vakantie kunnen beleven! Samen met de houders van het Keurmerk Kindervakanties opent voorzitter Bart Sprangers de Beurs in Amsterdam, door op de gong te slaan. Voor meer informatie: http://www.aex.nl/de-gong ook rechtstreeks te zien op RTL7.

Met deze Gongslag vraagt het Steunpunt tevens aandacht voor het belang van kindervakantiekampen en de kwaliteit en veiligheid ervan.

Samen werken aan kwaliteit!  Scholingsdag 5 oktober
De volgende scholings- en uitwisselingsdag, met workshops voor grotere én kleinere organisaties, vindt plaats bij de Grote Bunt, een accommodatie van de Paasheuvelgroep in Nunspeet.

Aan het programma wordt momenteel gewerkt op basis van de signalen van participanten van dit seizoen.

Heb je wensen voor thema’s en onderwerpen? Wil je een onderdeel verzorgen vanuit je eigen specialisatie? Graag doorgeven voor 25 augustus! Begin september sturen we het programma rond.

Wil je 5 oktober alvast reserveren in je agenda?

VOG-declaraties al verstuurd?
Nu de vakantie (bijna) voorbij is, zijn we allemaal bezig met het afwerken van de financiën en administratie. Het hele jaar 2013 kunnen de kosten voor de VOG’s weer via het Steunpunt worden gedeclareerd door de aangesloten participanten!

De regeling wordt verlengd in 2014. Het Steunpunt voert hierover momenteel overleg met het ministerie. Nadere informatie volgt.

Op de agenda! Noteer vast de volgende data!
Zaterdag 5 oktober                   Scholingsdag  Nunspeet, Paasheuvelgroep
Woensdag 13 November          2e brancheoverleg
Zaterdag 1 Februari                  Landelijke participantendag

Volg je het Steunpunt al op Twitter?  @steunpuntkv

Tot een volgend contact!

Hartelijke groet, namens het Steunpunt KinderVakanties

Bart Sprangers, Froukje Hajer, Alphons Devilee